'merican psycho

Elhuzodo kultursokk. Betekintes a folyamatba, melynek esetleg egy Virgina Tech-incident lehet a vege. Vagy Al Quaida tagsag. Napi faszsagok, amik az oruletbe kergettek mar regen. Figyelmeztetes: szokimondo, aljas es kegyetlen stilusban. Aki nem birja, lepjen tovabb.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Címkék

7ev (1) bevandorlo (3) dorian (1) drog teszt (1) kultur sokk (2) otthon (2) pincer (1) szivas (1) szocializacio (2) szopas (2) yankees (2)

egyetek

Friss topikok

Top 10

befagyott terkep

Elso het

2010.03.03. 03:34 :: plazmasas

Februar 31-en megszunt a munkaviszonyom, igy a Tramway Diner multam egy daradbkajava redukalodott. Nem volt rossz az az ev amit ott dolgoztam, vagyis perszehogy az volt, de igy visszatekintve ezerszer jobb volt mint mondjuk a jelen pillanat. Idaig is el kellett jutni valahogy, ugyhogy minden dontesemert siman vallalom a felelosseget es ekeppen nem is kivanok senkit hibaztatni. (dehogynem).

 

Az allasom megszunesenek osszetett okai vannak, ha kiakarok bujni ama bizonyos felelosseg allol, akkor siman rafoghatnam a gazdasagi valsagra, mint ahogy teszem is. Persze mellekszalkent talan azt is meglehet emliteni, hogy az etterem akkori 11 dolgozoja kozul 10-en mexikoiak voltak. Mind ferfi. Go figure. Eleddig foggalmam sem volt a reverse-racism-rol, de basszameg letezik! Tudniillik azert utaltak engem, mert szerintuk en “fehernep” leven tobbmint valoszinuleg utalom oket! Ezutobbit egy belso informatoromtol tudom, akire teljes mertekben raillik a ketarcusag definicioja. Az igazsaghoz azis hozzatartozik, hogy batorkodtam hibakat elkovetni, mint peldaul neha eljonni egy oraval a munkaidom lejarta elott. Igen ez nagy hiba – viszont akkor mar nem is tunik akkoranak, amikor gyakorlatilag mindenki igy csinal, mert fedezik egymast. Csakugye azt az aprosagot elfelejtettem, hogy engem senki nem fedez, igy amikor az etterem bezart ejszakara (megszunt 24 orasnak lenni), valakit mindenkfelekeppen elkellett kuldeni. A fentiek alapjan nem nehez kitalalni, hogy nekik nem tartott sokaig kitalalni azt, hogy kilegyen az.

 

Errol ennyit. Mint irtam ez mar a mult, meg mar amugyis halalosan faradt voltam a pincerkedestol, szoval a munkanelkulisegem elso hete meg talan jokedvben is telt el.

Bar meg csak egy honapja tortent korulmenyeim megvaltozasa, neznem kell a naptart mit is csinaltam azon a heten … Lassuk csak. A het napbol 4 kockaban szerepel a “pihenes” szo, amit ezen a heten a “depresszio” es a “lustasag” szavakra csereltem fel.

Tavaly novemberben hazalatogattam egy honapra, es mivel voltak egyeb kiadasaim is, decemberre majdhogynem kiurult a bankszamlam.

Viszont jottek az unnepek amit vegigdolgoztam – tehat sikerult egy nagyonpici alapot felretennem.

 

Szoval munkakeresben vagyok februar ota, anyagi helyzetem – megkockaztatom – nem eppen kielegito. Mivel batorkodtam legalissa valni, eldontottem, hogy ezentul “amerikai” munkat fogok keresni!!! Le az illegalis kiszolgaltatott alja pincermunkaval!

 

Elso het:

Hetfo: nicsak! Ide bevan irva, hogy resume irasa. Igen, emlekszem, elkezdtem osszeirni munkatapasztalataimat, aztan leragadtam dolgoknal. Mertugye milyen munkatapasztalatokat lehetne ide irni? Egykis gyerekfelugyelet? Egykis takaritas? Het ev pincerkedes?

Persze nyilvan nem igy mukodik a dolog. NY-ban a HR-esek atlagban 10 masodpercet toltenek egy resume olvasasaval! Ez nagyjabol annyit jelent, hogy az azt a4-es papirt amire irod, gyakorlatilag felbe is hajthatod, es ami a felso felen van, az jut el csakis a szemukig. Sot, nagyobb cegek email attachment-ben kerik a resumet, merthogy van nekik egy okos programjuk, amin nagyjabaol 10000 resume fut at 5 perc alatt, az pedig kivalasztja azokat, amiken rajta vannak a KULCSSZAVAK!

Ezt amugy nem a kisujjambol raztam ki, magam is megdobbenve hallottam egy csajtol, akinek az edesapja HR-es. Aztakurvaeget!

Ebben a varosban naponta kabe 100 olyan munkara palyazhatnek, amire vmilyen szinten megfelelo lennek – kissebb nagyobb sumakolasokkal persze -, ami eleve jol hangzik, mert nekem csak 1 kell. Ami viszont rosszul az az, hogy erre a 100 allasra kabe 10ezren jelentkeznek (NEM TULZOK!!!), es valoszinuleg sokkal jobb kvalitasokkal rendelkezik a maradek 9999 jelentekezo, mint en. Ertve ezen: itt szulettek, itt nevelkedtek, itt jartak iskolaba esatobbi.

 

De visszaterve a resumehez.

Regebben irtam otthon Curriculum Vitae-t, szakmait meghozza ami akkor es ott teljesen tokeletes volt. Itt es most viszont teljesen elfogadhatatlan.

Az csak egy dolog, hogy eleve mas a formatuma egy resumenek, de azt is tudni kell, hogy azon belul is leteznek formatumok. Mint peldaul a chronological, biography, functional esatobbi. Az, hogy NEKED mia megfelelo sokmindentol fugg. Elorebb akarsz jutni a jelenlegi munkahelyeden, vagy ugyanabban a szakmaban, csak mashol szeretnel elhelyezkedni, vagyhogy egy teljesen mas munkakorben probalnad-e ki magad?

Es ezek csak az alaptrukkok – amitol igazaban varazslatos az egesz, az az egeszen apro reszletekben rejlik.

 

Mint peldaul ahogy irtam: KULCSSZAVAK!

 

Erre azert majdmeg visszaterek, mert most arra ternek vissza, mekkora egy elbaszott resumet irtam elsokorben. Mondjuk egy allas elis uszott emiatt, dehat szeretek a sajat hibaimbol tanulni ugye. (nyilvan azert tartok meg itt – ha okos lennek, eleg lenne masok ballepeseit megfigyelni, es abbol tanulni – igy elkerulni minden stresszt, es ugy elerni a nyugdijat 40 evesen szemtelenul sok pezzel bankszamlamon. Masok hibajabol.)

Most eppen azon gondolkozok, mennyire forgathattak a szemuket azok a HR-esek, akik ezt kaptak elso korben. De gondolom nem en vagyok az egyetlen zoldfulu munkakekereso ezen a kibaszott nagy piacon. Szukulo piacon.

 

Szoval a hetfo eredmenye sokorai kutakodas, es egy elbaszott resume. Gondolom erre pihentem is erre egy nagyot kedden, mert ide meg az van irva – jujj -, hogy resume elkuldese. Mivel a pincer gyakorlatilag elad, igy eladoi munkakorokre jelenkeztem – jelentkezek. Nyilvan ez nem nagy valtas, meg ugye joval kevesebb pez, viszont egyreszt biztos bevetel, masreszt meg vannak ugye a jarulekok. Ezek lehetnek pl. diszkont a cegnel, egeszsegbiztositas, nyugdijpenztar, fizetett szabadsag – esatobbi. Mind olyan dolgok, amik egy illegalis allassal nem jarnak. Arrol mar nem is beszelve, hogy fizetik az adot! Az adobevallast kulonosen komolyan kell venni zoldkartyasoknak, mertha kimarad egy ev, siman elvehetik a statuszt.

Szoval a kedd gyorsan telt, bar nem emlekszem mennyi helyre kuldtem el az iromanyomat. Most igy utolag belegondolva nemis akarok erre emlekezni.

Szerda: ez azert jelentos nap volt a nagy tunyulasban, mert egyre mennem kellett egy radio-interjut adni – az “ugyvedem” kert meg erre, megtiszteltetesnek vettem. Megkert egy masikra is, az dokumentumfilm lesz (holnap!!!). Specialis bevandorlok esatobbi.

Szoval elmentem az interjura, azutan pedig megcsinaltattam a szemelyi igazolvanyomat.

Ez a nap gyakorlatilag aktivan telt el, le a kalappal elottem. Annak ellenere, hogy panikrohamjaim kezdenek visszaterni minden kulonosebb incidens nelkul sikerult tulelnem a napot.

Csutortokon vasaroltam. Ez gaz, mert semmi bevetelem nincs. Egyebkent is smucig vagyok onmagammal szemben – neha – igymeg kabe ugy ereztem, mintha minden egyes dollar egy-egy deciliter (LITER!) lenne a verembol. Mentsegemre szolgaljon, hogy a Costco elnevezesu nagykereskedesben voltam, ami egy nagyon gazos bolt. Bar nagyjabol mar megszoktam a kvantitasokat, de amikor legeloszor ott vasaroltam, nem akartam hinni a szememnek. Ez az a bolt, ahol ha csilit akarsz venni, nincs kissebb a 20 literes csomagolasnal. Van ott minden, ORIASI csomagokban. Nyilvan olcsobb mint a supermarket, ezert szeretek odajarni neha. Most viszont nem szeretetbol, hanem szuksegbol vasaroltam ott.

En amugy nagyon kinos vasarlo vagyok. Telepakolom a szekeret, aztan mintha megijednek fizetes elott, legalabb a fele cuccot visszarakom. Jolnevelet vagyok, ugyhogy altalaban a helyere. Eppen ezert nem ertem hogy a picsaba sikerult megis hazahoznom 3 kilo gyorsfagyasztott edamamet-!

Pentek-szombat-vasarnap-hoz pihenes van irva, meg a vasarnaphoz halvany betukkel a resume irasa. Ezeken a napokon tortenhetett azis, hogy ratalaltam a WorkForce1-re, amirol majd a kovetkezoekben irnek, mert az mar egy uj het.

 

Egykis extra:

Hangin' on for a tramway revamp

Roosevelt ride closing for rehab

Last Updated: 7:06 AM, February 26, 2010

Posted: 4:09 AM, February 26, 2010

More

The Roosevelt Island tram will be shut down for six months, leaving residents with slower transit options.

A complete renovation of the tram will begin in March and is supposed to be finished by Sept. 3. It will get new cars, cables and tops for its three towers.

Officials said the improvements would keep the cars from shaking as much in windy conditions.

But residents were dreading having to take the F train as an alternative.

"You have to wait a long time, sometimes three trains in the morning because it's so crowded," said Maria Tia, 27.

 

"My commute will be at least 10 minutes longer during non-rush hour, which means I'll have to wake up earlier for work."

Other riders said they would miss the unrivaled view.

"It's so much nicer than the subway because you get the view of the Triborough Bridge and the UN," said Connie Nathanson, 76.

"And the impossible F train is now going to be even more crowded, which is something the MTA doesn't seem to do anything about."

Cynthia Lacayo, 34, said the subway is especially crowded on weekends.

"The F train is horrible at that time," she said.

Rosina Abramson of the Roosevelt Island Operating Corp., a state and private agency that runs the service, said the renovation was overdue.

"It was built in 1976, and the parts were only supposed to be only useful for 17 years," she said. "We think it needs a face-lift and maybe some open-heart surgery."

The project, being done with French company Poma, was expected to cost $14 million -- even though $25 million in state and RIOC funds are available.

Abramson assured residents that there would be shuttle buses running to the Queens Plaza subway hub during rush hours and off-peak buses going to Second Avenue and East 58th Street.

And there'll be a special bus at 4 p.m. every day to transport children too young to take the subway, she added.

The tram carries about 2 million riders each year.

The rehab will allow the trams to move independently in each direction. Currently, they both must move together.

The upgrades are expected to be good for another 30 years.

tom.namako@nypost.com

Read more: http://www.nypost.com/p/news/local/manhattan/roosevelt_ride_closing_for_rehab_UZJKBzxsGTz6n8xhLoZQvM#ixzz0h3y8QV8B

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://americanpsycho.blog.hu/api/trackback/id/tr731804777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Site Meter
süti beállítások módosítása